2019-08-12 10:38:39• hírek • denagy.hu

Összeöntötték a Kárpát-medencei, köztük a szatmári gazdák által gyűjtött búzát

Foto: denagy.hu
Foto: denagy.hu

Mintegy négyszáz tonna búzát öntöttek össze Nemeshanyban a Magyarok Kenyere program keretében, amelyet Kárpát-medence szerte élő gazdák adományoztak rászoruló gyermekek részére. Az EMGE Szövetség keretében az Érmelléki Gazdák Egyesülete immár ötödik alkalommal vesz részt a jótékonysági adakozás partiumi megszervezésében, a Szatmári Gazdák Egyesülete pedig szintén élen jár a gyűjtésben - írja a denagy.hu.

A Szatmári Gazdák Egyesülete is részt vesz a Magyarok Kenyere programban. Az eseménnyel kapcsolatban idézzük az alábbi hír részletet:

 

"Mindkét megyében – Biharban és Szatmárban is – zajlik még a búza begyűjtése, melyeket helyi malmok őrölnek majd meg, az így elkészült lisztet pedig helyi, felekezeti gyermekotthonok kapják meg – mondta az ünnepi eseményen jelen lévő Csomortányi István, az EMGE Szövetség (Erdélyi Magyar Gazdák Egyesületeinek Szövetsége) elnöke. 

 

Csomortányi István köszönetet mondott az adakozó partiumi gazdáknak, majd emlékeztetett: a hagyományokhoz híven, idén is sor kerül Nagyváradon a Magyarok Kenyere-program Bihar megyei záróeseményeként az új kenyér augusztus 20-i, Szent István-napi megszentelésére és megáldására. „A Bihar megyei gazdák búzaadományából készült lisztből sütött kenyerek ünnepélyes megszentelésére ezúttal is magyar történelmi egyházaink képviselőinek jelenlétében fog sor kerülni.

 

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete, a Hegyközi Gazdák Egyesülete, valamint a Dél-bihari Gazdák Egyesülete szervezésében megvalósuló eseményre idén is a Szent László téren kerül sor, 17 órai kezdettel, ezúttal a Szent László plébániatemplom melletti térrészen, a városháza épületével szemben” – mondta Csomortányi."

 

A cikk folytatása a denagy.hu oldalon található, erre a hivatkozásra kattintva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: